We bieden een software tool voor prestatiemanagement

software-tool-voor-prestatiemanag-ment.png

Een software tool die prestatiedoelen, metingen én beloning aan elkaar koppelt

Aan bonussen hangt een naar luchtje. We kennen de verhalen van CEO’s van organisaties die grote bonussen ontvangen als hun bedrijf het goed doet. Dat nare luchtje hangt eraan omdat we ons afvragen of de bonus wel echt in relatie staat tot de inspanningen van de CEO en wat hij of zij gepresteerd heeft. Of dat de CEO vooral stuurt op mooie cijfers voor nu, maar niet bezig is met de lange termijn en continuïteit van het bedrijf. Het nare luchtje wordt ook veroorzaakt door de grootte van de bonus en wordt daarom beleefd als perverse prikkel.

Waarom dan een software tool, waar ook beloning aan gekoppeld is? Is het niet voldoende motiverend om doelen te stellen, de medewerker daarop te monitoren en af en toe een ‘klap op de schouder’?

Het verschil tussen de beloningen die geïntegreerd zijn in het Permo software tool en de bonussen waarover in het nieuws gesproken wordt zit hem in een aantal zaken:

  • De Permo software tool meet op dagelijkse basis de prestatiedoelen en de medewerker krijgt op dagelijkse basis inzicht in zijn prestaties
  • De doelen zijn door de medewerker direct te beïnvloeden. De relatie tussen de prestatie én de beloning is transparant en ligt 1 op 1 vast.
  • De beloning is niet exorbitant, maar is leuk en kan binnen een week tot een maand geïncasseerd worden. De medewerker is zeker niet afhankelijk van de beloning voor zijn persoonlijk leven en onderhoud.

De Permo software is gebaseerd op wat er in gedragsmanagement bekend is over doelen stellen, presteren en belonen. zie ‘gedragsmanagement en prestatiemanagement’