Belonen om motivatie en prestatie te verhogen

  • Home page
  • Belonen om motivatie en prestatie te verhogen
belonen-motivatie-prestatie-verhogen.jpeg

De motivatie van medewerkers optimaal is en hun prestaties

Welke ondernemer, manager wil niet dat én de motivatie van medewerkers optimaal is en hun prestaties evenzo? Menig leidinggevende kan wel eens verzuchten dat het motiveren van medewerkers hard werken is. En dat is het! Tegelijk is het de moeite waard als het er dan ook uit komt.

Het is geen wetenschap bedrijven om te beseffen dat motivatie en prestatie een directe link met elkaar hebben. Als je één van beide weg laat, dan krijg je ongelukken.

Want stel u heeft een super gemotiveerd team wat niet presteert. De werklust en het werkplezier spatten ervan af, maar de prestaties blijven onder de maat. Het kan natuurlijk zijn dat uw medewerkers met de verkeerde dingen bezig zijn, maar ondertussen veel plezier hebben. Niet gewenst! Het kan ook zijn dat de marktomstandigheden dermate zijn, dat een goede prestatie van uw bedrijf heel lastig is. Als dat te lang duurt, dan gaat de motivatie er snel vanaf. Maar dat laat u als leidinggevende niet gebeuren, want dan zult u nog steeds waardering hebben voor de inzet en betrokkenheid van uw medewerkers in moeilijke tijden.

Het kan ook zo zijn dat uw bedrijf prima presteert, maar dat u merkt dat uw medewerkers niet tevreden zijn. Ze doen niet mee met de vrijdagmiddagborrel. Zijn vijf minuten voor einde werktijd al bezig met de boel afsluiten en naar huis gaan. Zo zijn er nog wel wat indicaties waardoor u merkt dat er wat schort aan de motivatie. Stel dat u dan de lat hoger gaat leggen, wat gebeurt er dan met de motivatie van uw mensen? Die komt onder nog meer spanning te staan. Niet gewenst!

Voordat u uw Permo software tool gaat gebruiken kijken we met u naar wat nodig is om uw medewerkers te motiveren. We helpen u de juiste prestatiedoelen te bepalen en te stellen met uw medewerkers. Het doel van het Permo software tool is prestatie bevorderen, door te werken aan de motivatie van uw medewerkers.